IMG 2709
IMG 2709
  • Share

Een camperavontuur in december

Mobiloom”, de redding voor Lock-down 2.

Lock-down 2 kwam voor ons – net als bij 500 000 andere gezinnen in België – binnen als een bom. Alle perspectief voor een gezellige familiekerst en nieuwjaar met vrienden werd zomaar van de tafel geveegd. In onze zoektocht naar vrijheid, uitbreken en avontuur kwamen we terecht bij Mobiloom. Een zalig avontuur openbaarde zich.

We zijn als fervente zomerkampeerders wel wat avontuur gewoon maar dit zou beslist anders worden daar dwongen de omstandigheden ons gewoonweg toe. Door de Lock-down waren alle campings in België gesloten, het buitenland werd verboden gebied voor niet essentiële reizen en zomerzon met 25° zou het eind december zeker niet worden.

Na ons eerste telefoontje met de mensen van “Mobiloom” groeide ons enthousiasme elke minuut en waren we al een heel stuk meer op ons gemak. Er was een “Ford Challenger” beschikbaar waarmee we zouden rijden als met een compacte minibus en toch het comfort van een grote camper ervaren. Data van vertrek en terugkeer werden volledig vrij van vaste periodes af te spreken, er diende geen opstart fee betaald te worden en een nul risico verzekering behoorde tot de mogelijkheden. We kregen direct een uitgebreide beschrijving van de camper, tips en enkele apps om onze reis te plannen. Ons avontuur was begonnen vanaf het eerste contact. Dit was onthaal, service en flexibiliteit in één klap samen.

Bij het vertrek werden de gecreëerde verwachtingen ruimschoots ingevuld en werd na de uitgebreide uitleg bij vertrek de compleetheid van deze chalet op wielen direct duidelijk. We konden vertrekken met niet alleen een heel verzorgde camper maar bovendien optimaal uitgerust met 4G ontvanger en Wifi, Netflix abonnement, tuinstoelen, mini BBQ, ingebouwde microgolf, koelkast, wc, douche met warm water,…. echt alles was aanwezig in deze compacte camper van 6m lang.

Ons avontuur aanvatten met deze luxe moest zeker lukken. In België mag je bovendien overal overnachten met een camper. Via de vooraf doorgekregen app “park 4night” en “campermeal” wisten we al perfect waar we onze trip konden starten. De Vlaamse Ardennen met het “Kluisbos” werd onze eerste stop en meer dan de moeite waard. Schoon, rustig en je waant je onmiddellijk in de Ardennen.

Via Campermeal hadden we tegen de avond gereserveerd in een restaurant “De Vierschaar in Moregem” we werden bij deze jonge eigenaars heel goed ontvangen en kregen een fijne maaltijd bediend in de camper. Voorgerecht, hoofgerecht, dessert van de streek , koffie en drankbediening. Mijn god dat was lang geleden dat we nog eens op restaurant geweest waren. Moregem is trouwens een zeer idyllisch dorpje en een bezoek en wandeling meer dan waard. Na een rustige overnachting bij het restaurant trokken we verder naar “de leeuw van Waterloo” met een bezoek aan het bijhorende belevingsmuseum waar onze zoon van 7 echt van onder de indruk was. We maakten nog een tussenstop in het Zoniënwoud in de gemeente Huizingen en ik werd ter plekke terug gekatapulteerd in pure jeugdnostalgie. Een imposanter bos in België bestaat er niet . En toch,…de apotheose van deze reis moest nog komen. De vrijheid van een mobilhome heeft als grootste troef dat je je echt kan laten leiden door je verlangen en impulsiviteit van het moment. Ontdanks de afrandende berichtgeving volgen we ons gevoel en zetten koers richting Oostkantons opzoek naar Sneeuw. We arriveren op een parking langs het meer van Butchenbach en genieten 2 dagen van zalige sneeuwpret. Na een hele dag sleeën, sneeuwballengevechten en een poging om een echte iglo te bouwen konden we ons ‘s avonds terugtrekken in ons gezellig huisje op wielen.

IMG 2710
IMG 2710

Genieten van een Netflix reeks terwijl de verwarming in de mobilhome niet laat vermoeden dat het buiten -5° aan het vriezen is, dat is echt zalig.

De vrijheid en het plezier van dit “Mobiloom” avontuur zindert na, heeft ervoor gezorgd dat onze batterijen meer dan ooit terug opgeladen waren en is zeker voor herhaling vatbaar.

Dankjewel “Mobiloom”En het mag gezegd worden: Service en comfort hoeft niet duur te zijn bij Jullie.

Ann, Koert en Tuur.