IMG 5554
IMG 5554
  • Share

Herfstweekend langs de Franse Cap’s

Een last minute weekendje met het gezin in Noord Frankrijk was de inzet van onze zoektocht. Via Kwang de vriendelijke verhuurder van Mobiloom kwamen we uit bij de “Volkwagen Westfalia Kepler” als ultieme mix van vrijheid, avontuur en luxe. We mochten op stap met hun allernieuwste aanwinst en stonden verstelt van het comfort en de luxe die dit minibusje wist te combineren. Wat een vrijheid om met deze elegante wagen langs de Noord Franse kronkelende en glooiende wegjes te cruisen. Ook voor onze zoon die achterin zit bleek deze mobilhome een verbluffend panoramisch uitzicht te bieden. De luxe van een comfortabele achterbank met tafeltje, klare vensters langs elke zijde en voldoende verbinding met vooraanzicht, bestuurder en passagier is echt een troef.

De Balokken in Wervik.

Omdat we nog op vrijdag na het werk wensten te vertrekken planden we onze eerste overnachting in de Balokken. Dit is een vrij ongekende parel van een 36 ha groot toegankelijk natuurgebied geprangd tussen een oude arm van de Leie en de ooit rechtgetrokken Leie. Een afgesloten mobilhome parking met elektriciteit, water en lozing mogelijkheden biedt plaats voor maximaal 10 wagens. Je kan er niet reserveren en betaalt er 10€ voor 72 uur rust en natuurpracht.

Wij manoeuvreerden ons tussen de grote broertjes onder de mobilhomes en bouwden in een mum van tijd ons minibusje om tot een gezellige thuis. De bestuurders- en passagierszetel draaien 180° naar binnen en zorgen voor een compact salon, gordijntjes en verduistering systemen sluiten de buitenwereld buiten en warme ledverlichting brengen een gezellige gloed in de wagen. Uit de koelkast toveren we een lekker glas rosé wijn en aperitiefhapjes op tafel. In de open keuken met twee gasbekkentjes bereiden we de beste spaghetti sinds jaren en ons weekend kon niet beter starten.

Cap Griz-Nez, Cap Blanc-Nez en de sfeer van vissersdorpjes.

We moeten het toegeven de Noord Frans kust heeft iets betoverends. De weidse natuur met uitgestrekte weilanden afgewisseld met stroken bos, holle wegen en met heggen omzoomde graslanden brengen je al snel in een andere wereld. De kust rond de beide Cap’s trakteren je op een ruwheid van keienstranden, ruige wind, indrukwekkende kliffen en overblijfselen van de 1ste wereldoorlog. Wij hadden het geluk hier te zijn onder een stralende zon en open hemel waardoor de “White Cliffs of Dover” zichtbaar waren en de verbeelding bij dit oorlogsverleden extra aangescherpt werd.

De gezelligheid die de goed bewaarde authentieke vissersdorpjes hier tegenover zetten is alweer een afwisselend troef. Wij bezochten Ambleteuse een minder gekend maar zeer gezellig kust dorpje met kleine restaurantjes, gezellige terrassen en lekker eten.  Het fort aan de rand van het dorp gebouwd half in zee, half op het strand werd een leuk decor voor het samen spelen met onze zoon.

Via de “park4night” website zochten we naar een boerderij camping in de streek waar telkens een vijftal campers terecht kunnen. Zonder succes want dit zonnige weekend eind oktober bleek een voltreffer voor kampeerders met een mobilhome. Uiteindelijk konden we op wandelafstand van Ambleteuse terecht op een camping met grote camper weide. Ook deze avond genieten we van ons minihuis op wielen. We lieten ons culinair verwennen op restaurant en bouwden onze mobilhome onmiddellijk om tot slaapcabine voor 3 personen. Het salon is met een eenvoudige ingreep ombouwbaar tot dubbel bed en de openklapbare dak tent verbergt ook een dubbel bed. Wat een zaligheid om ’s ochtends het zij- en achter venster vanuit het bed open te ritsen en direct te genieten van de vrije natuur.  Het toilet aan de achterzijde van de camper, de ingenieus ingebouwde douche, het toiletkastje met spiegel bieden ook op vlak van sanitair een luxueuze vervollediging. Het mag echt gezegd worden deze mini-camper weet op een zeer comfortabele manier alle luxe van grote campers te integreren zonder ook maar ergens op in te boeten. Voor ons geen andere mobilhome meer dan deze “Volkswagen Westfalia Kepler”! Een grote merci voor de aanbeveling, de kans en de tips van het Mobiloom team.

Tuur, Ann en Koert.