1
1
  • Share

Onze nieuwe manier van reizen

We besloten het laatste weekend van de grote vakantie een nieuwe manier van reizen te proberen en gingen voor het eerst in ons leven ‘kamperen’.

Pas vertrokken zagen we dat er zeker anderhalf uur file was rond Antwerpen en we besloten onze route te veranderen, een groot voordeel als je een eigen bed en toilet mee hebt ;-).

Borgloon

Eerste stop werd Borgloon. We vonden ‘De Verborgen Parel’ ‘ op het internet, een B&B die ook enkele plaatsen heeft voor campers.  We bestelden meteen een ontbijt voor de volgende morgen. Het ontbijt was trouwens dik in orde!

Doorkijkkerk

De volgende ochtend gingen we op zoek naar de ‘doorkijkkerk’. Heel mooi om te zien, iets kleiner dan verwacht, maar hoe meer je kijkt en hoe dichter je komt bij het metalen kerkje, hoe meer verschillende vormen je te zien krijgt van het kunstwerk. Na een wandeling tussen de boomgaarden gingen we terug op weg.

Wandelen door het water

Volgende stop: een camperplek in Diepenbeek. Echt een aan te raden plek met kinderen of met een hond. Je staat naast een sportcomplex met een gezellige bar en een grote hondenweide. Er is een speelplein voor de kleintjes en wat verder een groot speelplein voor de grotere speelvogels.

De dag erna reden we door naar Bokrijk om te ‘fietsen door het water’, bij ons was het wel wandelen door het water, heel leuk om te doen. Je kan ook mooi wandelen in de omgeving van de brug. We aten nog iets in Bistro Koetshuis, heel lekkere spaghetti, vriendelijke bediening en hondjes toegelaten.

Camp life stories

We beslisten de laatste nacht dicht bij Waregem te verblijven. Zo konden we de dag erna stoppen aan ons huis om de camper te kuisen en uit te laden voor we verder reden om de camper terug in te leveren. De eerste camperplaats in Zulte was volzet en we reden door naar Dentergem, naar Camperplaats ’t Meikensbos. Ik was blij dat we deze plek gevonden hadden. Mooie omgeving, aan de achterkant een bos om in te wandelen, een zelfbedieningscafeetje met frigo’s vol drankjes, dagschotels en een microgolf.

Meteen raakten we aan de babbel met al onze buren en leerden heel wat bij over het camperleven. Als laatste halte kon dit zeker tellen, we hebben genoten van ons camperweekend en zullen in de toekomst zeker de mogelijkheden verder verkennen.