DSC04614 Scaled
DSC04614 Scaled
  • Share

Wandelweekend in het prachtige Limburg!

Eén jaar lang corona, en de bongo bons bleven zich opstapelen… Tot we op een bepaald moment in contact kwamen met Mobiloom.

Onmiddellijk zijn we beginnen plannen om eens een andere uithoek van België te ontdekken en te genieten van de rust en de natuur.

Als echte kampeerders gingen wij vroeger gepakt en gezakt met een tentje op reis. Maar met een mobilhome, wat een luxe! Zeker als je zoals ons lange wandelingen gemaakt hebt. ‘S avonds voetjes onder tafel, eten maken, muziekje aanleggen, verwarming aan, … En dit allemaal met zicht op de natuur!

Dag 1: Domein Kiewit-Bokrijk

Domein Kiewit:

Ligt op een kleine 10 minuutjes van het Hasseltse stadcentrum, gemakkelijk bereikbaar via verschillende parkings rondom – en mooie weides om met de mobilhome te staan/overnachten.

Ideaal voor met de kinderen naartoe te gaan. 130 hectare natuurpracht, kinderboerderijen, verschillende speelweides, fietsroutes, picknickplaatsen, … noem maar op! Kortom, ideaal om te genieten met het ganse gezin!

Doorheen het ganse park toch enkele keren minutenlang stilgestaan om te genieten van de prachtige natuur! Een adembenemende diversiteit aan fauna en flora, allemaal binnen handbereik.

Domein Bokrijk:

Tot eind maart is het openluchtmuseum gratis geopend, enkel op zaterdag en zondag. Jammer genoeg dus net op de dagen dat wij er niet waren. Gelukkig toch vanuit de verte een beetje van de pracht van Bokrijk kunnen genieten. Gelukkig was er wel een kleine 550 hectare natuur om van te genieten.

Tip: klik zeker eens op de panorama foto’s om ze in breedbeeld te zien!

Overnachting 1

Moe maar voldaan gingen we onze eerste mobiloom-nacht tegemoet. Hapje, drankje, verwarming aan en dan genieten van een rustige nacht in de Limburgse natuur.

Dag 2: Nationaal park Hoge Kempen – Terhills

Eerlijk gezegd: wij hadden er nog nooit van gehoord. Iedere fervente shopper kent natuurlijk wel het outlet shoppingcenter van Maasmechelen Village. Wel, geloof het of niet maar dit wonderbaarlijke stuk natuur ligt hier gewoon naast!

DSC04597 Scaled
DSC04597 Scaled

Schachtbok

Van zodra je binnenkomt word je al onmiddellijk herinnerd aan het mijnverleden van deze site. Slechts enkele decennia geleden werd hier nog volop steenkool uit de mijnen gehaald.

DSC04553 Scaled
DSC04553 Scaled

Connecterra noemt nu Terhills

Wat vroeger gekend was als Connecterra noemt sinds januari 2021 Terhills. Dit is de hoofdtoegangspoort tot het nationaal park.

Ook hier zijn redelijk wat verschillende wandelroutes bewegwijzerd, de enige al pittiger dan de andere. Ook hier weer redelijk wat nevenactiviteiten te doen zoals een speeltuin voor de kids alsook een app om het natuurgebied spelenderwijs te ontdekken.

Mooiste panorama van Vlaanderen

Toegegeven, na enkele jaren van geen sport meer is het best wel een pittige wandeling. Maar mijn god, wat een zicht! Adembenemend en zeker de titel van mooiste panorama waard!

Tip: klik zeker eens op de panorama foto’s om ze in breedbeeld te zien!

Overnachting 2

Met het oog op onze laatste dag in de Limburgse natuur keken we op de app ‘Park4Night’, ideaal voor als je met de mobiloom op weg bent! Toen we dit plaatsje vonden op de app waren we direct verkocht! Wat een idyllisch plaatsje om te overnachten, en om wakker te worden de volgende dag in de mist!

Tip: klik zeker eens op de panorama foto om ze in breedbeeld te zien!

Dag 3: Lommelse Sahara

Een sahara, in België? Een sahara, zoals een woestijn? Yes, in Limburg! Niet enkel grote zandvlaktes maar ook een prachtig naaldbos, met heldere blauwe meertjes en een grote diversiteit aan (water)vogels.

Ook hier weer een prachtige (kindvriendelijke) locatie om een lange rustige wandeling te maken. Met speeltuintjes, mooie kunstwerkjes midden het bos, … tevens ook een ideale plaats om te gaan mountainbiken!

Tip: klik zeker eens op de panorama foto’s om ze in breedbeeld te zien!

Uitkijktoren

Niet bang van ‘een paar’ trapjes? Beklim dan zeker ook eens de 30 meter hoge uitkijktoren midden in de sahara!

Tip: klik zeker eens op de panorama foto’s om ze in breedbeeld te zien!

Back home

Uitgeput van de lange wandelingen, maar voldaan door alle pracht die de Limburgse natuur ons gegeven heeft keren we terug naar huis. Eens thuis – na het uitladen van onze mobiloom – waren we al aan het nadenken waar onze volgende trip met de mobiloom naartoe zou gaan. Voor ons de ideale combinatie voor een geslaagd weekendje! Tot de volgende!