20210406 141923 1493×1120
20210406 141923 1493×1120
  • Share

Shorttrip in eigen streek!

Eén keer weggaan met een mobilhome en we hadden de smaak te pakken!

Deze keer besloten we ook ons dochtertje van bijna 3 jaar oud mee te nemen. De ene dag beslissen om 2 dagen later al te vertrekken. Zo rap kan het gaan via Mobiloom, en zeker met een VW California.

Super gemakkelijk om te gaan en staan waar je wilt! Kamperen, maar dan toch in luxe in een volledig uitgerust, compact busje. Weeral een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

Kampeer eens op een boerderij!

Omdat we deze keer maar voor één nacht op pad waren kozen we dan ook om niet te ver van huis te gaan. Ons was het vooral te doen om eens iets anders te doen met ons klein spookje.

Na kort even te zoeken op de app Park4Night kwamen we terecht op een privé-boerderij in Torhout, op een kleine 5 minuten wandelen van Groenhove bos. Ideaal met kindjes dus!

Ruitjesbos hoeve

Een kort telefoontje naar de eigenaars en we waren meer dan welkom.

5 Hondjes, ontelbaar veel kippen, enkele kleine hangbuikvarkentjes, eenden, ganzen, en last but not least: bijna 10 paarden. Wat keken we onze ogen uit!

Los van het feit dat het een ideale plaats was om eens te gaan kamperen met een VW California qua omgeving, vielen we dan ook nog eens letterlijk met ons gat in de boter! De zoon des huizes is een pas afgestudeerde bakker met een passie voor chocolade. Hij experimenteert veel in het maken van zijn eigen pralines en kwam er dan ook enkele met heel veel trots overhandigen aan ons. En trots mag hij zijn, wat een lekkere pralines!

Op deze plaats gaat het ook net iets anders qua betaling. Hier betaal je gewoon wat je zelf wilt, of je kiest voor een vast bedrag om een boom te planten via de grootste boomplantactie. Aan deze actie kan je ook weer zien dat natuur hier de hoofdrol in speelt.

Fantastische eerste ervaring met een échte VW California!

Ben je zelf een echt avonturier en reis je graag zo basic mogelijk, dan is zo’n VW busje echt iets voor jou! Je bent ó zo flexibel en wendbaar hiermee!

Alle comfort is voorhanden: een toilet, 2 kookpits, spoelbak, verwarming, 2x tweepersoonsbedden…

En geloof het of niet maar toen wij gingen, sliepen we boven in het uitschuifbare dak. Bij temperaturen rond het vriespunt! En toch hadden we geen beetje koud.

Zeg nu zelf, hoe leuk is het wel niet om zo te gaan slapen en wakker te worden met al die dierengeluiden! Voor ons dus een meer dan geslaagde shorttrip met de California, en zeker voor herhaling vatbaar!